onsdag 23 november 2016

Så fel det kan bli

Pengarna jag hade på mitt ISK konto hade jag alldeles för bråttom att köpa aktier med så jag kom in heltokigt i flera innehav. Mina första Atrium Ljungberg köpte jag på 154 kr, har sedan snittat mig neråt, GAV ligger för tillfället på 142 kr och kursen är runt 135 kr. Fabege köpte jag på 156 kr, GAV på 151 kr och kursen är runt 142 kr. Axfood köpte jag 151 kr, GAV på 145 kr och kursen är runt 134 kr.

Så kan det bli när man har för bråttom med att få in pengarna på börsen. Jag är nybörjare och lär mig fortfarande av mina misstag. Jag är fortfarande väldigt osäker på vilka innehav jag vill ha i portföljen. Jag förstår att det kommer att ändra sig över tid men det skulle kännas bra om jag hade vissa innehav jag verkligen går in för att äga. 

Idag har jag ganska precis 20 000 kr investerade i aktier. Det är inte mycket men jag gör mitt bästa för att sätta över det jag kan till mitt ISK konto. Jag läser ganska många bloggar och försöker lära mig och snappa upp så mycket som möjligt. Bolagen jag köper är nog en blandning av det andra skriver om det jag själv tror är ett bolag att satsa på. Jag kan själv inte göra analyser men på sikt är det ett mål som jag har. Det är hur som helt viktigt att aldrig förlita sig på någon annan när man väljer att köpa ett bolag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar