fredag 10 mars 2017

Fredagsköp och ett nytt bolag


Idag valde jag att fylla på lite i Hennes & Mauritz, Castellum och Hemfosa. Portföljens marknadsvärde är för tillfället 31 817kr och jag hoppas nog komma upp till 50 000kr innan året är över.

Som ni ser har jag tagit en liten position i Stora Enso. Det blev så i början av februari när den gick ner ganska mycket. Oklart om det är ett bolag jag kommer att behålla men just nu ligger jag plus 6,3%, så de får ligga kvar. Snart är vi inne i mitten av mars och Axfood är först av mina bolag att komma med utdelning. Men innan månaden är över ska Castellum, Handelsbanken och SEB också dela med sig till oss aktieägare. Om jag inte minns fel fick jag ca 150kr i utdelning förra året, i år kommer det bli betydlig mer. 

Nu ska jag njuta av en öl och umgås med frugan. Trevlig helg!

3 kommentarer:

 1. Kul att se att du kämpar på. Och din portfölj skäms verkligen inte för sig. Lite kul kuriosa när jag surfade runt på din sida var att du började i April 2016 och att vi då började vår resa nästan samtidigt.
  Mvh // Procentpanik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Procentpanik,
   Trevlig att du kommenterar. Har varit inne på din sida och läst om dig med. Verkar som du har lite mer pengar på börsen än mig men jag kämpar på så gott jag kan. Ser att vi båda fått utdelning från Axfood idag!

   Radera
  2. Jag har lite annorlunda livssituation än dig, mina barn har flugit ut från hemmet och då får man lite annorlunda ekonomi och kan plötsligt börja spara lite mer. Enligt frugan har jag blivit snål,jag köper sällan grejer eftersom jag har allt jag behöver men skulle man räkna sparkvot vilket jag inte gillar egentligen så ligger jag kanske runt 25-30% av lönen vilket inte är överdrivet mycket. Dessutom har jag också bara en normal knegarlön. Vi får kämpa på, det verkar ändå som att det går lite lättare ju längre man har hållit på...

   // procentpanik

   Radera